Sportlov: Tisdag och Onsdag! Birka kryssning med barn

Resor / Permalink / 0
 
 
Ja igår helt oplanerat så bokade vi en kryssning med Birka och åkte iväg för lite roligheter såhär på sportlovet :-) Det blev en lång bussresa till Stockholm, men tiden gick fort för tjejerna tittade på barbiefilm på iPaden. Vi hade med oss smörgåsar och äppelklyftor.
 
När vi kom fram till Birkas terminal så blev jag lite chockad över hur litet det var med tanke på hur mycket folk det var, Viking Lines är större! Eftersom alla bord var upptagna vid fiket så ställde vi oss istället i kö för att vara bland de första som kom ombord på båten.
 
 
Vi fick köa länge och barnen blev uttråkade men det var bara att bita ihop. När vi väl fick röra oss och skulle vart bland de första att komma in så trängdes alla så vi kom ganska långt bak till sist.
Men väl ombord fick vi vänta vid en Club och kafeteria innan hytterna skulle öppnas. Vi passade då på att äntligen få i oss någonting. Vi åt smörgåsar och drack kaffe. Jenna ville inte ha smörgås så hon tog en chokladboll!
 
Hytterna öppnades 17:30 så vi kunde lasta av och byta skor och fixa. Klockan 18 började båtan åka och jag började ångra att vi inte hade bokat någon buffé till denna dag. Vi kände att vi behövde äta och försökte hitta på något billigt ställe. Det gick inte! Buffén var fullbokad och kvar fanns bara dyra ställen.
Men vad skulle vi göra? Vi behövde äta. För barnen fanns det barnbuffé med hamburgare, pannkakor, spagetti, köttbullar, efterätter m.m.  där åtminstone Chelsea åt för 0kr. Jag och kim fick äta dyraste hamburgertallriken dock (men det var det billigaste som fanns för 140kr var). 
 
 
När vi hade ätit klart så hade vi missat godisbingon för den började ju 18:45 vilket var en dålig tid eftersom nog de flesta befann sig på någon buffé. Så efter maten gick vi på upptäcksfärd och nu var klockan ganska mycket eftersom det tog tid att hitta någonstans att äta och att äta. Vi hittade lekrummet där barnen roade sig en stund. Sedan gick vi till Club Maritim där andra familjer påbörjat familjefrågesport. Men utan att tävla så fick vi se ett kul program där barnvärdarna var mycket underhållande och barnen hade kul. Vi köpte barndrinkar med lysrör, frukt och "paraply". Jag tog ett glas vitt och Kim en öl. 
 
 
De kickade igång en öppningsshow i Club Maritim där vi fick se två killar och en tjej sjunga och dansa. Det var riktigt bra och barnen satt snällt och helt inne i showen på golvet framför. Efter showen fick barnen dansa till bland annat Eric Saades låtar.
 
 
Det var SJUKT MYCKET barn på båten. Det var en riktig barnkryssning, precis det vi letade efter! :-) Barnen satte på sig sina lysrör på benen eftersom de var förstora som armband och verkligen dansade loss. De hade riktigt kul. För att hinna med nästa aktivitet ur barnprogrammet som vi redan hade missat lite av så var vi tvugna efter en stund för att bege oss till "bion". Kl 21 skulle de visa filmen "Flygplan" och det fick vi ju inte missa! Barnen och Kim gick in och satte sig medan jag skulle bege mig till Taxfreen för att handla något till filmen. Taxfreen var överfullt av människor och långa köer men jag fick tillslut tag i en påse chips, lakrits pingviner och festis. På vägen till "bion" köpte jag även varsin kaffe till mig och Kim.
Klockan började närma sig 22 och Chelsea somnade. Fortsatt barnprogram var familjedisco på terassen mellan kl 22-23 vilket skulle innebära att man var tvungen att sluta kolla filmen mitt i. Dock hade Jenna inga problem med det utan ville vidare till discot.
 
Vi väckte Chelsea och sa att det var dags för disco haha men att hon gärna fick sova om hon ville. Till vår stora förvåning vaknade hon direkt och skakade rumpan ordentligt uppe på Discot! Vi var bland de första att komma in på discot så på bilderna kommer det inte synas så mycket folk men chockerande nog så var alla små i både Chelseas ålder och yngre verkligen vakna för att dansa på familjediscot, och dansgolvet blev fullsatt av små liv!
 
Vid 22:30 tyckte vi ändå att det fick räcka så vi tog oss till våra hytter. Tjejerna fick byta om till pyjamaser och borsta tänderna. För skojs skull ville jag kolla TVn i hytten vad det fanns för utbud. Och ja legofilm mitt i natten för barnen haha, dock stängde jag av den direkt :-) Tjejerna somnade bra, där nere medan Kim och jag sov på de övre sängarna. Chelsea lyckades dock rulla ner på golvet 1 gång på natten men hon vaknade inte ens utan sov vidare på golvet haha så Kim lyfte tillbaka henne i hennes säng utan att hon vaknade. Sen ställde jag för min stege som var till övre sängen så hon inte kunde ramla ner mer.
 
 
 
 
Jag hade ställt klockan på 7 imorse eftersom vi skulle ju äta frukosten vi hade bokat. Det var inte riktigt någon som ville vakna men jag tände lamporna i hytten och då började dom små härja runt :-) Medan vi gjorde oss i ordning slog jag på den där TVn igen och ja legofilm igen! När vi var redo med nya kläder och omgjorda flätor i flickornas hår så tog vi oss till frukosten. Mycket gott fanns det :-)
Ägg, bacon, prinskorvar, köttbullar, plättar, fil, flingor, smörgåsar, äggröra, ja helt enkelt massor!
Vi åt så mycket vi orkade och frukostbuffén får pluspoäng!
 
 
Efter frukosten var vi mätta och glada! Vi gick till lekrummet där barnen roade sig lite. (Lekrummet är mycket sämre på Birka än Viking LIne) Dock finns även knatterum och ungdomsrum.
Här började båten gunga rejält och känslig som jag är fick jag ta mig till reception och köpa åksjuketablett för 5kr. Barnen ville gå på mer upptäcktsfärd på båten så vi gick runt runt runt. Framme vid Club Maritim började barnen spela på spelautomater, dom vann, spelade upp vinsten, vann, spelade upp vinsten och ja flera gånger om tills pengarna äntligen var slut. Men kul hade dom :-) När de rasslade och rasa ut pengar så tjöt dom av lycka!
 
 
Klockan var nu 09:30 ungefär och vi insåg att ska vi hinna bada så måste vi hoppa över saker ur barnprogrammet. Jenna tyckte först att vi hellre skulle pyssla, men det tyckte inte Chelsea. Vi förklarade för Jenna att pyssla kan vi väl göra hemma i våra målarböcker, nu är vi här och vill prova badet. Hon gick slutligen med på det :-) Badet var tydligen såpass spännande tillslut att vi till och med hoppade över skattjakten kl 11.
 
 
Priset var jävligt dyrt men vi ville ju såklart nu när vi var där! Vi fick betala 360kr för oss fyra vilket är hemskare än ett äventyrsbad, men det var också för att jag betalade extra för solningen, fast även utan den så var det dyrt. Hur som helst det bestod av en större pool samt två bubbelpooler. Just i början när vi badade så var vi ute på öppet hav och det gungade rejält så stora poolen hade riktigt stora vågor vilket ibland kunde vara läskigt. Tjejerna badade på med Kim medan jag låg i "solen" i en solstol. Det var mycket folk och trängsel! När solstrålarna hade en kvarts paus så passade jag på att bubbla en stund med Jenna.
 
 
Omklädningsrummen var under all kritik! Det var inte gjort för barnfamiljer, jätte litet, trångt och jävligt. Men vi hade delat upp barnen så jag hade Jenna i mitt omklädningsrum och Kim hade Chelsea som tur var. I omklädningsrummet fanns hårfönar, duschar och bastu. Jenna och jag ville prova bastun en sväng och det fick mycket pluspoäng för att det var sån underbar utsikt över havet. 
 
 
När vi var ombytta och klara var det dags för lunchbuffén. Lunchbuffén får också pluspoäng för det var riktigt bra och massor att välja på :-) Kallrätter bestående av lax, potatis, gräddfil med gräslök, massa sillar m.m. Sedan varmrätter som var pizzor, köttbullar, spagetti, kött, stekt potatis, bearnaisesås, plättar m.m.
Det fanns även salladsbuffé, ost och kex, soppa, bröd bord, frukter och efterätter.
Drycker var läsk, juice, mjölk, vin, öl och snaps. 
Vi åt massor tills ingen av oss pallade mer ;-) 
 
Efter maten gick vi runt och tittade överallt av den tiden som fanns kvar på båten. Vi spenderade lång tid på Taxfreen för det fanns ju så mycket spännande ;-) Tjejerna fick välja något de ville ha. Jenna valde ett godsedjur full av godis i magen, det var en isbjörn med en Birka halsduk. Chelsea valde en kista full av godis med nyckel till. Kim och jag köpte inte så mycket godis men lite blev det allt, samt en box vin!
 
 
Resterande tid spenderades på Club Maritim där barnen fick nya drinkar med lysrör och paraplyer samt dansa lite med de andra barnen innan det var dags att kliva av båten.
 
Sammanfattat så har det vart en riktigt lyckad kryssning med massa barn precis som vi ville ha det!
Barnen har haft superkul och de har redan frågat när vi ska åka igen och pratat om nästa kryssning, (vem har sagt att det blir en nästa liksom? haha).
 
Vi tackar Birka för kryssningen och ger 4/5 poäng. Hade fått full poäng för bättre lekrum :-)
 
Till top